Дії співробітника Державної служби охорони (ДСО), який застрелив озброєного чоловіка, що проник в будівлю Харківської обласної державної телерадіокомпанії (ХОДТРК), визнані правомірними.

«Перевірялась органами прокуратури, службами внутрішнього розслідування ця ситуація. Всі дії міліціонера були визнані правомірними. Міліціонер продовжує працювати, ніхто нікого не звільняв, тому що він діяв абсолютно правильно в цій ситуації», - повідомив на брифінгу начальник центру технічної охорони управління ДСО при ГУ МВСУ в Харківській області Валерій Агапов.

Він підкреслив, що міліціонер був змушений використовувати табельну зброю, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Міліціонер, рятуючи своє життя, діючи у відповідності з усіма нормами закону «Про міліцію» застосував табельну зброю. На жаль, після застосування табельної зброї зловмисник помер», - сказав Агапов.

Як повідомляв ForUm, у ніч на 21 січня співробітник Державної служби охорони при МВС України застрелив невідомого чоловіка, озброєного саморобною шаблею, який проник в будівлю ХОДТРК. Цю подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 118 (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України.

Чоловік проходив лікування в психіатричній лікарні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224