Учора, 16 травня, міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов побував на ПАТ «ЗАЗ».

Міністр зазначив, що відвідування цього сучасного виробництва залишило велике враження. Відповідаючи на запитання журналістів, Прасолов нагадав, що уряд зараз приділяє велику увагу відновленню українського автопрому, про що свідчать всі останні кроки в цьому напрямі, включаючи і такий вимушений захід як введення спецмита.

«Ми здатні підняти свій автопром. У цьому я переконався, відвідавши ЗАЗ. Перш за все, на цьому підприємстві вражає локалізація - тут виробляється 50-70% від загальної кількості автомобільних деталей і вузлів, тобто ми можемо самостійно виробляти фактично повністю автомобіль. Другий важливий момент: зараз уряд приділяє також величезну увагу розвитку малого та середнього бізнесу, у ПАТ «ЗАЗ» 790 суміжників, тобто він забезпечує роботою не тільки великі, а й середні і малі підприємства», - сказав міністр.

Прасолов також акцентував увагу, що вітчизняному автопрому за три роки, протягом яких діятиме спецмито, необхідно налагодити роботу з інвесторами, знайти партнерів, модернізувати виробництво.

«Сьогодні м'яч, як кажуть, на половині поля автопромисловців. Вони повинні зосередитися на конкурентоспроможності, тому що ринок у нас відкритий, і зазвичай купується не те, що виробляється, а те, що заслуговує, щоб його купили. Тому що на ринку голосує покупець», - сказав Прасолов.

Крім того, міністр розповів, що зараз у рамках законодавчо-нормативних актів опрацьовується питання про те, щоб захистити український ринок від псевдо-виробників, які займаються на території України тільки складанням, не розвиваючи виробництво.

«Ми зацікавлені, щоб продукція з високою доданою вартістю проводилася на нашій території. Те, що я побачив на цьому підприємстві, вселяє впевненість, що ми з цим завданням впораємося цілком», - сказав Прасолов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178