У листопаді в Києві відбудеться зібрання Всесвітнього економічного форуму, де будуть повідомлені попередні підсумки роботи експертів у рамках ініціативи, оголошеної Президентом України Віктором Януковичем на щорічних зборах у Давосі. Про це повідомив 16 травня під час зустрічі з першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолієм Максютою заступник керівника департаменту стратегічного планування Всесвітнього економічного форуму Стефан Мергенталер.

Він, зокрема, нагадав, що ця ініціатива - дослідження перспектив розвитку економіки України. І повідомив: протягом наступних 12 місяців представники Форуму будуть тісно співпрацювати з усіма зацікавленими та залученими представниками як державних, так і приватних структур, а також міжнародними інвесторами та компаніями, які розглядають перспективи ведення бізнесу в Україні, щоб ознайомитися з подальшими перспективами розвитку економіки України. Мергенталер пояснив, що в листопаді будуть повідомлені тільки попередні матеріали, а остаточний звіт про результати цього дослідження буде опубліковано у січні.

Максюта привітав представників Всесвітнього економічного форуму і розповів про завдання реформ, розпочатих в Україні.

«Стрижнем економічних реформ є сприяння розвитку підприємництва, створення вільного середовища для розкриття підприємницького потенціалу суспільства, лібералізація і дерегуляція підприємницької діяльності. Прийняття низки законодавчих змін та відповідних урядових рішень, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату протягом наступних кількох років, стимулюватиме зростання економіки і створення нових робочих місць. Разом з тим, зняття адміністративних перешкод та підвищення правових гарантій інституту власності буде позитивним чинником залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій», - сказав Максюта.

Мергенталер у свою чергу зазначив: «Ми хочемо, щоб ця ініціатива принесла найбільшу користь Україні, щоб вона допомогла міжнародним і українським діловим колам і експертам отримати максимальну користь з ваших ініціатив і планів».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160