Кабінет Міністрів України на вчорашньому засіданні схвалив законопроект, що дозволяє вільно купувати травматичну зброю і відправив його на доопрацювання Міністерству внутрішніх справ. Про це повідомили в секретаріаті КМУ.

«Законопроект був схвалений з доопрацюванням», - йдеться в повідомленні, повідомляє «УНІАН».

Доопрацювати даний законопроект має Міністерство внутрішніх справ.

Розроблений Міністерством внутрішніх справ законопроект пропонує надати право громадянам, що досягли 18-річного віку, купувати «пістолети і револьвери (пристрої) вітчизняного виробництва для відстрілу патронів з гумовими або аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначені патрони».

Також норми документа передбачають, що відповідні дозволи видаватимуть уповноважені органи МВС і визначатимуть підстави для анулювання дозволів та відмови у їх видачі.

Як відомо, зараз на травматичну зброю формально мають право народні депутати, близькі родичі працівників суду, правоохоронних органів і самі правоохоронці, особи, які беруть участь у кримінальному судочинстві, громадяни, які беруть участь в охороні громадського порядку і державного кордону, держслужбовці та журналісти.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що дозвіл вільного продажу травматичної зброї не несе в собі загроз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410