Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк 16-20 травня перебуватиме з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Там глава відомства планує домовлятися про розвиток двосторонньої торгівлі, розширення ринків збуту та інвестиційний клімат в Україні.

Під час візиту Присяжнюк проведе переговори із заступником міністра фінансів США Девідом Коуеном, на яких будуть порушені питання розвитку двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією між Україною та Сполученими Штатами Америки і розширення ринків збуту українського продовольства.

Присяжнюк також проведе зустріч із заступником міністра сільського господарства США з питань фермерства та зарубіжної сільськогосподарської служби Дарсі Веттер і Координатором з питань міжнародних санкцій Державного департаменту США, послом Деніелом Фрідом.

Також заплановано проведення зустрічі з виконавчим директором Міжнародної фінансової корпорації Джинг-Йонг Чаєм і з віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у справах Східної та Південної Європи, Центральної Азії, Близького Сходу та Північної Африки Дімітрісом Ціцірагосом. Під час зустрічі обговорюватиметься питання покращення інвестиційного клімату в аграрному секторі України.

Крім того, відбудеться зустріч з координатором інвестиційних проектів Корпорації закордонних приватних інвестицій (OPIC) Джоном Дідюком, під час якої йтиметься про співпрацю у сфері агробізнесу у взаємовигідних для інвестування напрямах. Зокрема, в частині будівництва насіннєвих заводів профільними компаніями США в Україні, розвитку інфраструктури аграрного ринку: зерно- і овочесховищ, розвитку сировинної бази, модернізації та технічного переоснащення галузі та ін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251