Євросоюз визнав прогрес у проведенні Україною реформ, необхідних для підписання угоди про асоціацію, а також дав стимул країні для продовження реформ. Таку думку висловили політологи, коментуючи вчорашню рекомендацію Єврокомісії Раді ЄС підписати угоду про асоціацію з Україною.

Політологи сходяться на думці, що вчорашнє рішення Єврокомісії хоча і є частиною технічної процедури з підписання угоди про Асоціацію, і все таки дуже важливе в політичному сенсі і в плані визнання Євросоюзом проведених Україною реформ, оскільки дане рішення могло бути і негативним. Його позитивний характер дає нашій країні стимул для подальшого виконання інших взятих на себе зобов'язань.

«Я особисто вважаю, що вірогідність підписання асоціації дуже висока, і вона обумовлена ​​в першу чергу інтересами Європи, зацікавленістю європейського бізнесу, щоб відкрити кордони на досить великий український ринок. Саме тому мені здається, що шанси дуже високі», - сказав Михайло Погребинський, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

Політолог Вадим Карасьов зазначив, що позитивна рекомендація Єврокомісії - це певною мірою стимул для України і визнання тих реформ, які були проведені. «Дане рішення свідчить про те, що Європа не збирається відмовлятися від підписання асоціації з Україною. Воно, навпаки, свідчить про те, що ЄС має намір цей документ підписати», - сказав політолог.

Нагадаємо, напередодні, 15 травня, Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ не лише містить політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273