Україна не становить міграційного ризику для жодної з країн Європейського Союзу.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України, керівник апарату МЗС Андрій Олефіров на конференції «Україна - ЄС: на шляху до спільного майбутнього».

Він нагадав, що Угода про реадмісію, підписана з Євросоюзом, зобов'язує Україну повертати нелегальних мігрантів, як своїх, так і тих, хто потрапив у ЄС через територію України.

«На етапі укладання угоди у ЄС не було довіри, що українці не стануть потенційними нелегальними мігрантами країн ЄС. Що ми маємо зараз? Щороку не сотні тисяч, не тисячі, а сотні іноземних громадян Україна приймає, згідно з договором», - сказав Олефіров, додавши, що з цієї кількості лише 1-2 є громадянами України, повідомляє«УНІАН».

Він повідомив, що 15 травня в Брюсселі має відбутися засідання спільного реадмісійного комітету Україна-ЄС.

Європейська сторона зазначила, що не хоче проводити засідання комітету, оскільки проблем з виконанням цієї угоди Україна не має. «Це означає, що Україна не є міграційним ризиком для якої-небудь з країн ЄС», - сказав Олефіров.

За його словами, якби такий ризик був, то кожна країна - член ЄС мала б право провести засідання реадмісійного комітету та обговорити недоліки щодо виконання цієї угоди.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін до договору про спрощення оформлення віз.

18 квітня Європейський парламент дав згоду на набуття чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356