Прокуратура Дніпровського району відкрила кримінальне провадження відносно екс-співробітника столичної міліції, який протягом 3 років незаконно обіймав посаду начальника відділу з підробленими документами про освіту.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпровського району Києва, встановлено, що у травні 2010 року заступник начальника одного з відділів управління Державної служби охорони столичної міліції з метою просування по службі надав у відділ кадрового забезпечення недостовірні дані про отримання ним у 2004 році вищої юридичної освіти. При цьому він долучив оригінал підробленого диплома Київського університету туризму, економіки і права за спеціальністю «юрист».

У тому ж році на підставі зазначених документів міліціонер був призначений на посаду начальника відділу.

Однак, як з'ясувалося під час прокурорської перевірки, вищої освіти в зазначеному навчальному закладі чиновник не отримував, а підроблений диплом придбав у невстановленої особи.

Під час кримінального провадження він повністю визнав свою провину в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України «Використання завідомо підробленого документа», і погодився на укладення угоди з правосуддям.

На момент укладання угоди співробітник міліції пішов у відставку із займаної посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211