У разі поганого самопочуття в день здачі зовнішнього незалежного тестування абітурієнтам доведеться надати медичні довідки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«На кожному пункті тестування буде знаходитися медичний працівник. Якщо вам стало зле, необхідно звернутися до інструктора, який його запросить. Якщо людина почувається дуже погано, це фіксується відповідними документами і є підставою для розгляду заяви абітурієнта про взяття участі в додатковій сесії. Однак факт поганого самопочуття обов'язково повинен бути зафіксований», - заявила вона.

За словами Зайцевої, те ж саме стосується поганого самопочуття в день проходження ЗНО до безпосереднього початку тестування. «Якщо ви прокинулися вранці і відчуваєте, що захворіли, ви повинні викликати лікаря і зафіксувати його виклик до 11.00. Якщо ви викличете лікаря пізніше, ми не зможемо розглядати такий документ як об'єктивний», - повідомила вона.

Як пояснила Зайцева, медичні довідки про погане самопочуття розглядатиме регламентна комісія, у якої для цього існує перелік хронічних хвороб, затверджений Міністерством охорони здоров'я.

Крім того, за її словами, заява абітурієнта про взяття участі в додатковій сесії має бути подана протягом 5 днів, враховуючи день тестування.

Зайцева підкреслила, що у разі позитивного рішення комісії абітурієнт зможе пройти ЗНО під час додаткової сесії в період з 4 по 1 липня.

Нагадаємо, раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що зовнішнє незалежне оцінювання 2013 р. для майбутніх абітурієнтів відбудеться своєчасно, за певним графіком:

3 червня - тестування з хімії;

5, 6 червня - української мови та літератури;

8 червня - іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської);

10 червня - російської мови;

12, 13 червня - математики;

15 червня - географії;

17 червня - всесвітньої історії;

19, 20 червня - історії України;

22 червня - фізики;

25 червня - біології;

27 червня - світової літератури.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

508