Ніяких нормативних документів, що обмежують у Білорусі права українських виробників кондитерських виробів, не існує.

Про це інформаційному агентству БелаПАН заявила начальник відділу бакалейно-кондитерських та інших товарів управління споживчого ринку продовольчих товарів Міністерства торгівлі Білорусі Тетяна Радкевич.

«Ніяких обмежень, ніяких документів, які забороняють торговим об'єктам приймати товари іноземного виробництва, немає», - підкреслила Радкевич.

При цьому вона зазначила, що існує затверджений графік поставок продукції білоруських підприємств «Комунарка» і «Спартак» по областях, проте щодо реалізації продукції ніяких обмежень і доручень Мінторг не здійснює.

У Державному митному комітеті (ГТК) також підкреслили, що митний контроль української кондитерської продукції в усіх випадках здійснювався у рамках чинного законодавства і компетенції митних органів, передає «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, проблеми з поставками в Україну виникли у українських виробників кондитерських виробів на початку квітня. Асоціація «Укркондпром», що об'єднує українських виробників кондитерських виробів, зверталася в українські органи влади.

На початку травня перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов дав обіцянку вирішити проблему постачань українських кондитерських виробів з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185