Цього року у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) візьмуть участь 322,5 тис. осіб, для яких вже підготовлено більше 1,2 млн бланків для тестування. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

Вона нагадала, що ЗНО розпочнеться 3 червня тестом з хімії і закінчиться 27 червня тестом зі світової літератури. Крім того, з 4 по 11 липня пройде додаткова сесія для тих, хто пропустив основну з об'єктивних причин: участь у міжнародних змаганнях, хвороба, трагічні сімейні обставини, релігійні переконання.

Зайцева повідомила, що найбільше бажаючих у цьому році пройти тест з математики - 61,3% та історії України - 61%.

За її словами, цього року п'ята частина від усієї кількості тестів перекладена мовами нацменшин. Вона додала, що найбільше бажаючих пройти тести російською та угорською мовами. «Цього року абітурієнту видається тільки один зошит на обраній ним мові, на відміну від попередніх років, коли всі тести дублювалися також українською мовою», - сказала Зайцева.

За її словами, кількість охочих пройти тест з математики російською мовою становить 38, 687 осіб, угорською - 170 осіб, румунською - 103, молдавською - 111 і по одній людині побажали перевірити свої знання польською і кримськотатарською мовами.

Нагадаємо, раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що зовнішнє незалежне оцінювання 2013 року для майбутніх абітурієнтів відбудеться своєчасно, за певним графіком:

3 червня - тестування з хімії;

5, 6 червня - української мови та літератури;

8 червня - іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської);

10 червня - російської мови;

12, 13 червня - математики;

15 червня - географії;

17 червня - всесвітньої історії;

19, 20 червня - історії України;

22 червня - фізики;

25 червня - біології;

27 червня - світової літератури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262