Шанси України підписати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у листопаді значно покращилися. Про це в інтерв'ю «Урядовому кур'єру» заявив депутат Європейського парламенту від Болгарії (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів») Крістіан Вігенін.

«Думаю, що ці шанси значно покращилися. Схоже, що і Президент, і уряд України почули своїх європейських партнерів. Однак на порядку денному залишаються три важливих питання, яким українська влада повинна приділити більше уваги: ​​це юридична реформа, реформа виборчого законодавства і проблема так званого вибіркового правосуддя і пов'язана з ним справа Юлії Тимошенко», - зазначив він.

За словами європарламентарія, ці три названі проблеми перебувають у зоні пильного моніторингу Європейської комісії та інших європейських партнерів України. «Сподіваюся, що нова тональність, яка з'явилася у відносинах України та ЄС, надалі зміцнюватиметься, а ці три проблемні моменти будуть вирішені. Сподіваюся, що Угода про асоціацію буде підписана у Вільнюсі», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Радник Президента України - уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна досягла прогресу по 8 з 11 критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

25 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188