Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг проводить внутрішній аудит виконання Комісією функції суб'єкта державного фінансового моніторингу за попередні періоди і вживає заходів щодо підвищення ефективності роботи регулятора за вказаними напрямами з урахуванням результатів перевірки Генеральної прокуратури України, повідомляє прес-служба Нацкомфінпослуг.

У відомстві підкреслили, що Нацкомфінпослуг при реалізації своїх функцій співпрацює як з іншими регуляторами ринків фінансових послуг (НБУ та НКЦПФР), Міністерством доходів і зборів України, так і з правоохоронними органами. Також вивчаються можливості інформаційного співробітництва з Антимонопольним комітетом України.

«Одним із основних завдань такої співпраці є сприяння органам державної влади у попередженні зловживань і порушень законодавства суб'єктами нагляду», - йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслили, що перевірки виконання небанківськими фінансовими організаціями своїх зобов'язань перед споживачами фінансових послуг за укладеними договорами проводяться Національною комісією у разі надходження звернень громадян, юридичних осіб, правоохоронних органів, Держфінмоніторингу України і т.д.

«Нацкомфінпослуг у межах компетенції готова співпрацювати з Генеральною прокуратурою України у разі виявлення правоохоронними органами правопорушень на ринку фінансових послуг», - сказано у повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194