МЗС України вітає прийняте вчора, 15 травня, рішення Колегії Європейської Комісії рекомендувати Раді ЄС підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, а також зробити можливим її тимчасове застосування до завершення процедур ратифікації членами ЄС, повідомляє прес-служба МЗС.

«Це - важливий крок у напрямі завершення всіх процедур, необхідних для забезпечення підписання Угоди під час Вільнюського саміту Східного партнерства у листопаді цього року», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також зазначили, що, у свою чергу, українська сторона докладе необхідних зусиль для реалізації домовленостей, досягнутих за результатами Шістнадцятого Саміту Україна-ЄС, з метою забезпечення підписання Угоди у зазначені терміни.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Радник Президента України - уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна досягла прогресу щодо 8 з 11 критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

25 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183