Учора, 15 травня, у Києві відбулося друге засідання Діалогу з торгових питань, заснованого відповідно до «Меморандуму про співпрацю з питань торгівлі між Євразійською економічною комісією та Кабінетом Міністрів України» від 10сентября 2012 року.

Делегацію держав-членів Митного союзу очолював міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії Андрій Слєпньов, делегацію України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

У ході засідання були розглянуті актуальні теми економічного співробітництва між державами-членами Митного союзу і Україною, зокрема, питання про режим імпорту в Україну окремих товарів і про експорт української продукції на єдину територію Митного союзу.

Сторони відзначили важливість нинішнього засідання, оскільки робота перейшла в практичну фазу, а також була висловлена ​​ впевненість, що нинішня зустріч додасть динамізму роботі щодо лібералізації взаємної торгівлі і зняттю бар'єрів, які заважають розвитку партнерства.

«Обрано хороший, ефективний формат і це дозволить нам вирішувати певні питання, що виникають у наших торгово-економічних відносинах. Адже наша торгівля має взаємовигідний характер і обидві сторони зацікавлені, щоб партнерство розвивалося динамічно і повною мірою, а для цього необхідно прибрати існуючі перепони, а найголовніше, виробити заходи, що не допускають виникнення нових бар'єрів. Це привнесе величезну користь у розвиток наших економік, що, в кінцевому підсумку, сприятиме зростанню соціальних стандартів для наших громадян», - сказав Прасолов.

У свою чергу, Слєпньов підкреслив роль України як одного із ключових торговельно-економічних партнерів.

«Розвиток партнерських відносин між Україною та Митним союзом має паритетний характер. Тому нам потрібно аналізувати глибинні процеси: як розвиваються економічні зв'язки по галузях, як іде кооперація, як наші партнерські зв'язки допомагають нашим економікам підніматися на новий щабель і сприяти переходу на новий рівень технологічних вимог і стандартів спільно у непростий час у світовій економіці, яке ставить виклики перед нашими країнами. Важливо, щоб, долаючи ці виклики, ми повноцінно використовували потенціал нашої співпраці», - сказав Слєпньов.

За підсумками засідання сторони підписали протокол, у якому відзначені питання, що становлять взаємний інтерес. Досягнуто домовленості провести третє робоче засідання діалогу, конкретна дата і місце проведення якого будуть визначені у робочому порядку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163