Свідок у справі про вбивство Євгена Щербаня Петро Кириченко розповів, що кримінальний авторитет Олександр Мільченко особисто сказав йому, що Юлія Тимошенко і екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко були винні йому гроші за вбивство народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році.

«Мільченко підтвердив, що ці гроші були за вбивство Щербаня. Він розповів, за що вони винні були йому гроші, а саме - за вбивство Щербаня», - зазначив Кириченко.

Він розповів, що оскільки гроші не платили, у голосі Мільченка при цій розмові звучала погроза. Прокурор уточнив, чи називав при цьому Матрос чітко слово «вбивство». «Ми чітко розуміли, про що йшла мова. Говорилося «Зробили роботу, прибрали Щербаня», - відповів він, пише «Bзгляд».

Прокурор запитав у Кириченка, чи відомо йому, хто був замовником вбивства, і якщо так, то звідки йому це відомо. «Мені відомо, що замовниками були Лазаренко і Тимошенко. Відомо мені це від Мільченка», - сказав Кириченко.

На уточнююче запитання, хто з них був ініціатором, Кириченко сказав, що, «швидше за все, Тимошенко».

Також свідок розповів, що між Тимошенко і тодішнім прем'єр-міністром Лазаренком були інтимні стосунки. «У них зав'язалися близькі інтимні стосунки, і вона серйозно впливала на нього. Він виконував будь-які її прохання. Вона командувала ним, а не він нею».

Він розповів, що коли говорив з Лазаренком, той сказав: «Не хвилюйся, Юля заплатить».

Нагадаємо, що Юлію Тимошенко підозрюють в організації вбивства депутата і бізнесмена Євгена Щербаня в 1996 році на грунті конфлікту щодо поставок газу в Донецьку область. Їй вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399