Рішення Єврокомісії - досить важливий крок на шляху до підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі Україна-Євросоюз. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв в інтерв'ю «Євроньюз», коментуючи схвалення Європейською комісією проекту рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною, повідомили ForUm'у у прес-службі РНБО.

Клюєв висловив надію, що всі критерії, обумовлені в рішенні Саміту Україна-ЄС, який відбувся в лютому цього року, будуть виконані. За його словами, для цього є всі передумови. Секретар РНБО підкреслив, що зараз у напрямі євроінтеграції узгоджено працюють всі гілки влади України.

Як приклад Клюєв навів прийняття у вівторок парламентом України кількох євроінтеграційних законів. «Планується, що наступного тижня, у вівторок, має бути прийнятий ще один закон. Фактично законодавча база, яка має бути сформована для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, я сподіваюся, до кінця травня буде готова», - сказав секретар Радбезу України.

За його словами, залишиться тільки три питання, які необхідно буде доопрацювати, і цей пакет законодавчих змін в даний час перебуває на розгляді Венеціанської комісії.

«Коли ми одержимо висновок європейських експертів, тоді доопрацьовані законопроекти передамо до Верховної Ради для розгляду та прийняття. Я сподіваюся, що це відбудеться вже на цій сесії, тобто до середини липня», - сказав Клюєв.

За його словами, один із документів стосується судової реформи, в тому числі, повноважень Вищої ради юстиції. Цей законопроект також перебуває на вивченні Венеціанської комісії, зазначив секретар РНБО України.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Радник Президента України - уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна досягла прогресу щодо 8 з 11 критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

25 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

14 травня Верховна Рада підтримала ще два євроінтеграційних закони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208