Сирія надасть свою територію Ірану для нападу на Голанські висоти, які перебувають під контролем Ізраїлю.

Так, іранська влада переконала сирійську у наданні ліванським шиїтам проходу на територію Ізраїлю, а також у забезпеченні їх зброєю і технічним забезпеченням.

Згідно з домовленістю, Сирія не буде перешкоджати іншим мусульманам, які захочуть брати участь у русі і для цього приїдуть в країну. Іран намагається своїми діями показати світові, що вони не збираються допустити падіння режиму Башара Асада.

Лідер руху «Хізбалла» щейх Хасан Насрала тиждень тому офіційно заявляв, що Сирія надасть новітню зброю, яка, за його словами, «змінить правила гри» у майбутній війні з Ізраїлем.

Також лідер сказав, що його рух підтримає всіх, хто приєднається до них у цій війні, але при цьому він не уточнював, що має на увазі, пише «Lenta.ru».

Ізраїль вже неодноразово заявляв, що буде жорстко реагувати на будь-які збройні вилазки з території Сирії, незалежно від ходу бойових дій, а відповідальність буде також покладати на сирійську владу.

Ізраїль довго не втручався у хід громадянської війни у Сирії, але, тим не менше, вже кілька разів ізраїльська авіація стріляла по сирійській території, і, за неофіційними даними, таким чином намагалася боротися з переправленням зброї бойовикам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216