Сьогодні у столичному Гідропарку почався демонтаж кафе «Очеретяний кіт», розташованого на самовільно зайнятій земельній ділянці у прибережно-захисній смузі р.Дніпро. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

Як показала перевірка прокуратури, зазначеною установою громадського харчування земельна ділянка вартістю майже 7 млн ​​ грн використовувалася без будь-яких правовстановлюючих документів.

Господарський суд міста Києва визнав обгрунтованою позицію Київського міжрайонного екологічного прокурора Дніпровської екологічної прокуратури і зобов'язав підприємця звільнити земельну ділянку і знести будівлі та споруди, розміщені на ній.

«Проблема самовільного захоплення земельних ділянок, незаконної забудови прибережної захисної смуги, обмеженого у зв'язку з цим доступу до пляжів, характерна не тільки для узбережжя морів, але і для Дніпра. А тому організовані відповідні перевірки, які почалися з парку культури та відпочинку «Гідропарк», - зазначив Київський міжрайонний екологічний прокурор Олександр Васюк.

Він зауважив, що однією із причин такого стану справ є бездіяльність посадових осіб уповноважених органів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164