Цього року у Криму відкриють більше 300 безкоштовних пляжів. Про це у ході прес-конференції заявив голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолій Могильов, повідомляє кореспондент ForUm'у.

За його словами, з 2009 року із 500 пляжів Криму були доступні для загального користування менше 100, а вхід на решту був перекритий парканами і різними будовами.

«Цього року ми вже зробили доступними для відпочивальників більше 300 пляжів і найближчим часом буде знесено близько 30, а також прийнято рішення про знесення понад 100 будівель. Це проблема, яку необхідно вирішити в найкоротший термін», - заявив Могильов.

На думку чиновника, лише мінімальне число лікувальних, дитячих і працюючих круглий рік санаторних пляжів може бути платним. «Ми прийняли рішення, що якщо хтось бере в оренду пляж, займається його прибиранням і так далі, то тільки 30% пляжу можуть бути платними, інші 70% повинні бути вільними для відпочивальників», - підсумував Могильов.

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний прокурор Віктор Пшонка обіцяє найближчим часом організувати перевірку законності забудови узбережжя Азовського і Чорного морів в усіх регіонах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239