Відбулися комітетські слухання на тему «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні» на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, передає кореспондент інтернет-видання «Новини України-From-UA».

«Цифрове телебачення в Україні відбулося, найсучаснішу ефірну цифрову мережу побудовано. Все більше глядачів приєднується до безкоштовного перегляду кращих програм українського телебачення у цифровому стандарті, а держава успішно виконує соціальну функцію щодо забезпечення малозабезпечених верств населення телетюнерами», - про це заявив на слуханнях голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександр Курдинович.

Керівник Держкомтелерадіо зазначив, що протягом 2012 року за рахунок бюджетних коштів було закуплено та доставлено близько 800 тис. телетюнерів для прийому цифрового сигналу. Таким чином, більше 2 млн. громадян із малозабезпечених сімей отримали можливість дивитися цифрове ефірне телебачення.

При цьому Держкомтелерадіо проводить роботу з продовження цієї вкрай важливої ​​ програми і цього року, для чого необхідно близько 300 млн. грн., зазначив глава Держкомтелерадіо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262