Чехія відмовила екс-депутату Андрію Шкілю у політичному притулку. Про це повідомили «Bзгляду» джерела у партії «Батьківщина». За їхніми словами, рішення про це прийнято кілька днів тому.

Сам Шкіль на зв'язок не виходить. Його телефони вимкнені. На своїй сторінці у Facebook він написав: «Ну що ж, знову збираюся в дорогу... Подивимося, як буде... куди мене цей довгий шлях заведе».

Нагадаємо, що опозиційний політик Андрій Шкіль на виборах до Верховної Ради України був у виборчих списках об'єднаної опозиції «Батьківщина» під номером 87. У результаті виборів партія отримала 62 мандата, і Шкіль не зміг стати депутатом.

У середині грудня 2012 року він виїхав з України до Чехії, де збирався отримати політичний притулок. Шкіль стверджував, що проти нього готується політичне переслідування, і він боїться арешту. Нібито справу проти нього про організацію масових заворушень 9 березня 2001 року біля Адміністрації Президента під час акції «Україна без Кучми» досі не закрито.

У 2001 році Шкіль був лідером УНА-УНСО і членом ради акції «Україна без Кучми». Після акції він був заарештований і провів рік під арештом у слідчих ізоляторах СБУ і МВС. Однак вийшов на свободу завдяки обранню до парламенту за списками партії «Батьківщина».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219