МЗС України перевірить причетність українців до контрабанди зброї у Північну Корею. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Якщо дійсно існує такий документ ООН, нам слід його проаналізувати, чи справді йдеться про громадян України. Оскільки ми знаємо, що нещодавно оприлюднена інформація про нібито несанкціоноване постачання Україною зброї до Лівії не підтвердилася», - повідомив він.

Крім того, Перебийніс наголосив, що Україна чітко дотримується всіх санкцій на постачання зброї. «У нас впроваджений досить ефективний механізм, який був розроблений за допомогою американських партнерів. Він робить неможливою поставку зброї в країни, які знаходяться під міжнародними санкціями», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, експерти комітету Ради безпеки ООН вважають за необхідне ввести санкції відносно трьох юридичних і 12 фізичних осіб, у тому числі двох громадян України, підозрюваних у причетності до контрабандних операцій зброї для КНДР.
 
Анастасія Піка,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170