В Україні проведено модернізацію близько 50 кілометрів залізничної колії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив міністр інфраструктури Володимир Козак.

«Модернізацію залізничної колії в Україні розпочато. Вже модернізовано близько 50 км колій на суму понад 150 млн грн», - зазначив він.

За його словами, Кабмін виступив з ініціативою прискорити модернізацію залізничної колії до 1000 км на рік і до 500 стрілочних переводів. «Реалізація цього проекту тільки за два роки дозволить забезпечити замовлення металу на 550 тис. тонн. Це дуже велике вливання в економіку країни», - зазначив Козак.

Міністр також заявив, що в Україні необхідно оновити локомотивний парк. «У нас є всього близько 1700 електропоїздів. Вони всі шістдесятих років випуску. Тому оновлення необхідне, оскільки вони морально і фізично застаріли», - підкреслив він.

Крім того, Козак зазначив, що на сьогоднішній день вантажні електропотяги в Україні не виробляються. У зв'язку з цим, як розповів Козак, він провів переговори з керівництвом ПАТ «Луганськтепловоз» та ЗАТ «Трансмашхолдинг» щодо організації виробництва локомотивів.

«Якщо буде прийнято рішення урядом, то в другому півріччі наступного року ми зможемо почати виробництво електропоїздів», - підсумував Козак.
 
Аліна Єремеєва,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177