Прем'єр-міністр Микола Азаров подякував співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій за мінімізацію наслідків весняної повені і доручив провести комплекс заходів для попередження пожеж у літній період. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час засідання Кабінету Міністрів.

«Завдяки своєчасній і правильній організації протипаводкових заходів, взаємодії центральних і місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування вдалося мінімізувати вплив весняного паводку. Тому хочу подякувати за хорошу організацію і роботу Міжвідомчий оперативний штаб на чолі з Вілкулом, особовий склад ДСНС, енергетиків і всі служби, які брали участь у пропуску води», - заявив він.

У той же час прем'єр нагадав, що сьогоднішнє завдання - забезпечити протипожежну безпеку.

Він також доручив голові ДСНС Михайлу Болотських спільно з центральними та місцевими органами виконавчої влади розробити комплекс заходів щодо запобігання пожеж у природних екосистемах, використовуючи досвід аномальної спеки літа 2010 року.

Крім того, він доручив міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку організувати патрулювання потенційно пожежонебезпечних зон і вчасно обмежувати доступ до них.

Як раніше повідомляв ForUm, Український гідрометеорологічний центр прогнозує спекотне літо у 2013 році.
 
Аліна Єремеєва,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346