Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

«Без передбачення майбутнього політичного рішення щодо можливого підписання Комісія схвалила сьогодні проект рішення Ради ЄС про підписання та тимчасове застосування, а також про укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який буде передано Раді для подальшого опрацювання. Комісія доклала до цих двох пропозицій політичну заяву», - зазначили в Комісії.

У повідомленні прес-служби Єврокомісії наголошується, що сьогоднішнім рішенням Комісія здійснила необхідні підготовчі кроки, щоб забезпечити технічну готовність до підписання Угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі через шість місяців.

У повідомленні також наголошується, що підписання відбудеться лише за умови створення Києвом необхідних політичних передумов, повідомляє «УНІАН».

У заяві Комісії з нагоди схвалення пропозицій для Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною нагадується про заключення Ради закордонних справ ЄС щодо України від 10 грудня 2012 року, в якому викладено умови підписання угоди. Крім того, в заяві наголошується, що додаткові очікування стосуються покращення бізнес-клімату в Україні.

«Сьогоднішнє схвалення Комісією пропозицій є необхідним кроком для створення можливості для Європейського Союзу технічно рухатися вперед в необхідній підготовчій роботі для можливого підписання на Вільнюському саміті. Однак цей крок не пророкує у жодному разі рішення Ради», - написано в заяві Комісії.

«Комісія вважає, що підписання угоди залишається обумовленими рішучими діями і відчутним прогресом української влади за всіма критеріями, встановленими в заключенні Ради від 10 грудня 2012 року. Комісія разом з Європейською службою зовнішніх дій продовжить моніторити прогрес України», - йдеться в документі.

У заяві наголошується, що настав час для української влади вирішити найважливіші питання, щоб зробити можливим підписання угоди, що, на думку Комісії, стане «історичним проривом» у відносинах України та ЄС.

Нагадаємо, на початку квітня поточного року перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов провів низку зустрічей з представниками Єврокомісії, на яких йшлося про виконання Україною висунутих до неї вимог і проведення реформ, які потрібні для підписання Угоди про асоціацію. Результати роботи в цьому напрямі були позитивно оцінені єврокомісарами. Ці позитивні сигнали дали підстави експертам говорити про те, що сьогоднішнє рішення буде позитивним, і Єврокомісія дасть рекомендацію про підписання угоди в листопаді.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302