У поточному році передбачено оздоровлення та відпочинок 2810 тис. дітей шкільного віку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Це майже 70% школярів від їх загальної кількості. Цього року в санаторіях і таборах відпочине практично 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 73% малюків з малозабезпечених і багатодітних сімей, близько 50% дітей-інвалідів», - сказав він.

Прем'єр повідомив, що у 2013 році працюватимуть 18 тисяч дитячих оздоровчих установ. З них неміського типу - 716, санаторного - 80, дитячих центрів - 6, наметових містечок - 239, таборів з денним перебуванням - більше 16 тисяч.

«Крім того, будуть відновлені роботи 18 оздоровчих установ, які не функціонували торік», - підкреслив прем'єр.

Азаров уточнив, що дитячий відпочинок на 100% забезпечений фінансовим ресурсом і повідомив, що відповідна комісія, представники місцевої влади, СЕС та пожежна охорона завершать перевірку дитячих літніх установ.

У зв'язку з цим він дав доручення віце-прем'єр-міністру Костянтину Грищенку, міністру соціальної політики Наталії Королевській і міністру спорту Равілю Саффіуліну провести селекторну нараду щодо готовності цих установ до літнього відпочинку, доповівши про ситуацію на наступному засіданні Кабміну.

Також міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій, міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку було доручено запровадити постійний контроль за якістю продуктів, що поставляються в дитячі установи.

Нагадаємо, протягом літа 2012 року в Криму оздоровлено 117,6 тисяч дітей, у тому числі 100% дітей-сиріт.
 
Аліна Єремеєва,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290