Верховна Рада України на прохання опозиції відклала розгляд питання про проведення повторних виборів до парламенту в одномандатних округах, в яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати. Про це повідомляє кореспондент ForUm'у.

За словами лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, це рішення було прийнято на нараді лідерів парламентських фракцій у кабінеті голови ВР Володимира Рибака.

У свою чергу Рибак поінформував, що в парламенті зареєстровано два альтернативні законопроекти - урядовий №2971 і депутатський №2971-1. Ці законопроекти будуть допрацьовані і винесені в зал наступного тижня.

Нагадаємо, законопроект «Про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VII скликання в деяких одномандатних округах у зв'язку з неможливістю встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року» був схвалений на засіданні Кабінету Міністрів України 13 травня.

Проект закону був розроблений у зв'язку з прийняттям ЦВК постанови від 5 листопада 2012 р. про неможливість достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів у п'яти одномандатних виборчих округах. А також у зв'язку з визнанням 8 лютого 2013 р. Вищим адміністративним судом України неможливим достовірно встановити підсумки голосування та результати виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №11 та 71.

«Таким чином, після прийняття законопроекту Верховною Радою будуть створені законодавчі підстави для проведення повторних виборів народних депутатів України в 11, 71, 94,132, 194, 197 і 223 одномандатних виборчих округах», - сказано в повідомленні.

  Юлія Артамощенко,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164