Серія збройних нападів на винні магазини була скоєна у вівторок у столиці Іраку. У результаті цих атак загинули 12 осіб.

Нападу бойовиків зазнали щонайменше дев'ять торгових точок, що продають алкоголь, в районі Зайуна в східній частині Багдада, де проживають переважно шиїти. Джерело в поліції розповіло, що бойовики під'їжджали до магазинів на чотирьох автомобілях і розстрілювали людей з автоматів з глушниками.

У результаті було вбито, щонайменше, дев'ятьох клієнтів і троє власників магазинів, ще три людини отримали важкі поранення. Агентство зазначає, що хоча більшість іракців уникають вживати алкоголь відповідно до законів ісламу, іракське суспільство, як правило, є менш консервативним, ніж у сусідніх країнах, таких як Саудівська Аравія та Іран, пише «Lenta.ru».

Під час правління Саддама Хусейна торгівля алкоголем в Іраку була офіційно дозволена. Але після падіння його режиму в країні активізувалися радикальні ісламісти, в результаті чого магазини з алкогольною продукцією часто стають об'єктами їх нападів.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181