Католицька церква пришле свого представника на святкування 1025-річчя Хрещення Русі. Про це «КП в Україні» повідомили в інформаційній службі Ватикану.

За словами представника церкви, посланником може бути один з кардиналів, проте хто саме поїде до Києва 26 червня, поки невідомо.

«Персону посланника затверджуватиме особисто Папа Римський Франциск. Коли він визначиться, ми не знаємо - може, завтра, а може, на початку червня. Яка-небудь чітка процедура з цього приводу не передбачена», - сказали в інформаційній службі Святого престолу.

У Ватикані уточнили, що дату Хрещення Русі вважають вельми важливою, тому посланник буде затверджений «майже напевно». Сам Папа візиту в Україну віддасть перевагу відвідування своєї батьківщини - Ріо-де-Жанейро.

«Патріарх Святослав (Шевчук) відправив Папі Римському вітальне запрошення. Воно відкрите і є лише фіксацією наміру», - сказав керівник департаменту інформації УГКЦ отець Ігор Яців. - Цього року згідно з календарем він відвідає Бразилію на День молоді. Інших візитів поки не передбачено».

Українські греко-католики також уточнюють, що вітання від Ватикану буде неодмінно, проте хто привезе його зі Святого престолу на Київ, там теж не знають. Однак, як розповіли релігієзнавці, серед найбільш вірогідних кандидатів - 69-річний кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації у справах Східних церков, і 70-річний Джанфранко Равазі, голова папської ради з культури.

Нагадаємо, День Хрещення Русі відзначається 28 липня.
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226