Засуджена екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не дала відповіді на запитання про етапування її для участі в суді у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня у 1996 році, який пройде сьогодні в Києві. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, спростовуючи таким чином інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що нібито Тимошенко вимагає своєї доставки до суду.

Зазначається, що після отримання чергової заяви від засудженої, співробітники Качанівської колонії неодноразово намагалися з'ясувати позицію Тимошенко про вивезення її з ЦКЛ №5 15 травня.

«У відповідь, як завжди, засуджена утрималася від висловлення будь-яких побажань», - повідомили в ДПтСУ.

Зокрема, вона знову відмовилася повідомити про те, чи дає згоду на організацію її етапування в рамках, передбачених чинним законодавством, в тому числі, з дотриманням вимоги КПК.

Тимошенко також відмовилася від участі у судовому засіданні шляхом використання відеоконференції, можливість якої є у лікарні.

«Незважаючи на ці обставини, керівництво колонії як завжди готує всі необхідні організаційні заходи для транспортування засудженої, у разі якщо вона все таки висловить згоду бути етапованою», - йдеться в повідомленні.

У ДПтСУ підкреслили, що з боку відомства ніяких перешкод у цьому питанні не виявляється, навпаки, ДПтСУ постійно і завчасно готує все необхідне для реалізації транспортування Тимошенко, хоча сама засуджена вже неодноразово ігнорувала засідання судів та пропозиції щодо етапування.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234