Спільна робота українських і російських експертів на першому засіданні Комісії з питань інвестиційного співробітництва та захисту прав інвесторів - це перший крок у налагодженні конструктивного діалогу з захисту прав інвесторів, створення сприятливих умов для ведення бізнесу та вирішення проблемних питань інвесторів двох країн, зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у Москві 14 травня.

«Завершилося перше засідання Комісії з питань інвестиційного співробітництва та захисту прав інвесторів, на якому обговорено ціле коло питань, в тому числі і проблеми, що гальмують розвиток інвестиційного співробітництва. Але головне, що в роботі спостерігався позитивний настрій і конструктивний підхід, є обопільне бажання вирішувати питання і долати перешкоди у подальшому розвитку співпраці», - сказав Прасолов.

За його словами, міністр економічного розвитку Російської Федерації Андрій Бєлоусов відмітив позитивні зміни в діяльності українського уряду щодо вдосконалення інвестиційної політики і зокрема похвалив роботу Міністерства доходів і зборів України.

«Мій колега, міністр економічного розвитку Російської Федерації Андрій Білоусов зазначив на засіданні, що відбувається помітне поліпшення роботи Міністерства доходів і зборів і це вже відчувають російські інвестори. Проблемою завжди було в нашій країні відшкодування ПДВ. Зараз поточний ПДВ відшкодовується автоматично, залишається вирішити питання повернення ПДВ по деяких великих російських інвесторів, що був накопичений до створення міністерства. Це дуже важливий сигнал для інвесторів, і не тільки для російських, про якісне поліпшення нашої роботи», - підкреслив міністр.

Прасолов акцентував увагу на тому, що позитивні тенденції, що намітилися в інвестиційній політиці України і помічені зовнішніми інвесторами, можна розцінювати як позитивну оцінку роботи всього економічного блоку українського уряду. Подальшому просуванню в цьому напрямі істотно допомагає тісна взаємодія всіх профільних міністерств і відомств України і чітке розуміння цілей, яких необхідно досягти.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166