Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко впевнений, що кількість російськомовних шкіл і класів у Києві потрібно збільшити.

«Загалом у Києві на сьогоднішній день працює 7 закладів (1,57% загальної кількості) з навчанням російською мовою у 4-х районах: Голосіївському, Деснянському, Солом'янському та Шевченківському», - зазначив Колесніченко.

За його словами, у Києві є також 12 закладів, в яких школярів навчають як російською так і українською мовами. Однак, як зазначив Колесніченко, такої кількості закладів недостатньо, адже попит на російськомовні класи серед батьків, які хочуть віддати своїх дітей у перші класи цього року, набагато більший. Так, він зазначив, що станом на квітень до гімназії №178 було подано 240 заяв на 120 місць, до гімназії №153 було подано 173 заяви на 56 місць, в спеціалізовану школу №135 - 70 заяв на 50 місць, а в спеціалізовану школу №57 станом на квітень прийом заяв було припинено, повідомляє «УНІАН».

Колесніченко зазначив, що у нього була розмова з міністром освіти України Дмитром Табачником, який пообіцяв 15 травня провести зустріч з батьками, які не можуть віддати своїх дітей на навчання в російськомовні школи.

Нагадаємо, 14 травня представниця «Коаліції учасників Помаранчевої революції» Катерина Кобко кинула в Колесніченка гамівну сорочку.

 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229