За січень-квітень 2013 р. через територію України до держав Західної Європи та СНД протранспортовано 26,2 млрд куб. м природного газу, що на 19% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє «Укртрансгаз».

Крім того, в квітні збільшився обсяг транспортованого газу для споживачів України до рівня 3,3 млрд куб. м, що на 7% або 218 млн. куб. м більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За оперативними даними центрального диспетчерського департаменту ПАТ «Укртрансгаз», з початку року на 19% зменшилося надходження імпортованого блакитного палива в газотранспортну систему України.

«Збільшення внутрішнього попиту на блакитне паливо пов'язано з низькими температурами в квітні місяці. А обсяги експорту та імпорту синхронно знижуються відповідно до заявок компаній-споживачів природного газу. «Укртрансгаз» традиційно виконує всі заявки на прокачування газу через ГТС як у середині держави та і за її межами на 100% і чітко у визначені терміни», - підкреслили в компанії.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

490