В інструкції для росіянина, якого вербували, яку виявили під час затримання у ймовірного агента ЦРУ в Москві Райана Крістофера Фогля, пропонувалася винагорода у розмірі одного мільйона доларів на рік за довгострокову співпрацю, повідомляє телеканал Russia Today.

«Ми готові надати вам 100 тисяч доларів США й обговорити ваші досвід, експертизу і співпрацю, при цьому оплата може бути набагато більша, якщо Ви готові відповісти на конкретні запитання», - йдеться в записці, надрукованій на аркуші паперу формату A4.
 

Далі в тексті вказується сума в мільйон доларів в обмін на довгострокову співпрацю з додатковими бонусами за інформацію, «яка нам допоможе». На папері описано спосіб далекого зв'язку з авторами листа - через поштову скриньку Gmail, зареєстровану без вказівки особистих даних.

Записка звернена до «дорогого друга» і підписана «Ваші друзі». Крім цього, з опублікованих фотографій випливає, що під час затримання у Фогля знайшли кілька перук, ліхтарик, ніж, сонячні окуляри і кілька купюр євро, пише «Lenta.ru».

Фогля затримали в ніч з 13 на 14 травня при спробі вербування неназваного співробітника російських спецслужб. Операцію із затримання Фогля, якого підозрюють в роботі на ЦРУ, проводила контррозвідка ФСБ. Він працював під прикриттям посади третього секретаря політичного відділу посольства США в Росії.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244