Якщо парламентарії дійсно хочуть бути рівними з народом, вони повинні сьогодні зняти з себе депутатську недоторканність. Про це заявила нардеп від фракції ПР Ганна Герман, виступаючи з трибуни ВР.

«У цьому залі не раз гасло «Зняти депутатську недоторканність!» виносився на всю Україну. І не раз звинувачувалися ті народні депутати, які не хочуть знімати депутатську недоторканність, в тому, що вони недемократичні, в тому, що вони протиставляють себе народу і так далі. А тепер знаходяться інші аргументи, тепер чисто по-українськи - Іван киває на Петра, Петро киває на Івана, мовляв, «от, якщо буде знята недоторканність з Президента і з суддів, тоді ми знімемо з себе», - цитує слова політика прес-служба ПР.

«Але давайте почнемо з себе, так, як роблять нормальні, чесні люди. Відмовимося самі від депутатської недоторканності. Зробимо перший крок. Покажемо народу, що ми себе не протиставляємо звичайним громадянам, а живемо в таких же умовах, як усі люди. А потім крок за кроком будемо домагатися інших речей, які, ми вважаємо, можуть бути справедливими», - зазначила Герман.

«Тому, якщо дійсно хочемо бути рівними з нашим народом, ми сьогодні повинні зняти з себе депутатську недоторканність. І тоді ми зрозуміємо, що підривати пам'ятники - це кримінал, що зносити паркани - це кримінал, не дозволяти людям вибирати собі віру або мову - це кримінал, тоді ми зрозуміємо, що ми відповідальні перед суспільством так само, як відповідальні всі. Тому давайте почнемо з себе: давайте віддамо це ганебне клеймо, яке лежить на нас, - недоторканність, подамо хороший приклад суспільству і будемо рухатися далі», - резюмувала Герман.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада відмовилася розглянути доопрацьований законопроект №и  и0977 про скасування недоторканності депутатів і суддів.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258