Українських тренерів і спортсменів намагаються переманювати високими гонорарами в країни ближнього і далекого зарубіжжя. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив сьогодні на брифінгу глава Міністерства молоді та спорту Равіль Сафіуллін.
«На сьогоднішній день чим продиктований успіх? Це хороший тренер, хороші спортсмени, хороша матеріально-технічна база, хороше фінансування. Напевно, з усіх цих складових успіху я б відмітив наших тренерів і спортсменів. Тренери наші прекрасні. Це визнано в усьому світі... Що стосується спортсменів - теж чудові показники. Всі інші конкуруючі з нами країни, звичайно, намагаються їх залучити на свій бік.

Звичайно, вони пропонують суми, які значно вищі, ніж те, що може запропонувати спортсменам і тренерам Україна», - зазначив він.

Зокрема, міністр нагадав, що наприкінці квітня тренер української жіночої збірної з біатлону Володимир Королькевич підписав річний контракт зі збірною Росії, а у півфіналі Олімпіади-2012 українська борчиня Ірина Мерлені програла українці Марії Стадник, яка виступала за збірну Азербайджану. «Але також потрібно віддати належне, у нас в Лондоні було шість золотих медалей, до окремих з них (українських тренерів. - Ред.), двох-трьох, підходили, англійці зокрема, пропонували залишитися. Але вони не пішли», - підкреслив Сафіуллін.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234