Ухвалення Верховною Радою чергового пакету законопроектів наближає Україну та ЄС до підписання Угоди про асоціацію. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, повідомили ForUm'у у прес-службі РНБО.

За його словами, у вівторок парламент прийняв кілька законів, прийняття яких входить до комплексу домовленостей між Україною та Євросоюзом, і, в тому числі, до плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

Клюєв підкреслив, що одним з найбільш важливих документів, при доопрацюванні якого були об'єднані зусилля представників влади і опозиції, став законопроект про вдосконалення антикорупційної політики.

У вівторок також було прийнято закон, який удосконалює систему захисту персональних даних. Крім цього, парламент остаточно ухвалив закон про внесення змін до Кримінального кодексу України, що стосуються приєднання нашої країни до Протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, який доповнює Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності, повідомив секретар РНБО.

«Усі гілки української влади працюють для того, щоб наблизити можливість підписання Угоди про асоціацію України та Євросоюзу. Радує, що в цьому питанні влада і опозиція знаходять спільну мову. Упевнений, що такою конструктивною має бути співпраця більшості політичних сил при проведенні всіх реформ», - сказав Клюєв.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 14 травня, Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193