Парламентська фракція ВО «Свобода» наполягає на виключенні з розкладу пленарного тижня Верховної Ради законопроектів, спрямованих на впровадження «вексельної реформи», виключно з політичних міркувань. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Фахівці фракції «Свобода» дуже добре знають, що введення векселів позитивно вплине на економіку країни, вирішить проблему заборгованості з ПДВ, збільшить обігові кошти і дасть стимул для зростання ВВП мінімум на 5%», - зазначив експерт, повідомляє «РБК-Україна».

У зв'язку з цим він вважає, що опозиційна політсила навмисно критикує ініціативу влади, щоб за рахунок цього отримати політичні дивіденди. «Їхні аргументи - повна нісенітниця, вони розуміють позитив від новації, проте за рахунок цієї критики хочуть дорватися до влади. Для них дуже важливо не допустити впровадження векселів, оскільки це, перш за все, позитивно впливатиме на життя простих українців і тим самим погано впливатиме на їхнє політичне майбутнє», - сказав аналітик.

Він констатував, що за своєю суттю фінансові казначейські векселі нічим не відрізняються від ОВДП-ПДВ. «Ці ОВДП-ПДВ нікого і ніколи не погубили, в той час як вони частково вирішили проблему нашого держбюджету. Ніхто не сперечається, що відшкодування ПДВ живими грошима, це краще, ніж будь-які векселі або облігації. Але, і це факт, політики, які зараз виступають проти фінансових векселів, у далекі 90-ті роки, проштовхнули закон, згідно з яким касовий метод обліку сплати ПДВ був замінений на метод за першою подією», - підкреслив президент Українського аналітичного центру.

Він додав, завдання влади сьогодні полягає в тому, щоб емісія гривні не могла перетворитися на долари, у зв'язку з чим, на його думку, потрібні фінансові векселі банків.

Нагадаємо, фракція ВО «Свобода» наполягала на виключенні з розкладу пленарного тижня Верховної Ради законопроектів, спрямованих на впровадження, на їхню думку, антинародної «вексельної реформи».

З 1 січня 2013 р. набули чинності положення закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення адміністрування податків і зборів», які передбачають введення фінансового векселя для оформлення заборгованості, зокрема бюджетної.

Верховна Рада України 18 квітня ухвалила в першому читанні проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури з фінансових векселів».

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193