Законопроект про перевибори у проблемних округах передбачає надання права Центральній виборчій комісії призначити їхню дату. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході брифінгу заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Цей законопроект стосується надання повноважень ЦВК оголошувати вибори у тих чи інших округах», - пояснив він.

У той же час, відповідаючи на додаткове запитання, чи будуть призначені перевибори по округах, у яких були обрані Віктор Балога та Домбровський, враховуючи той факт, що це питання перебуває на розгляді у КСУ, Єфремов відповів: «Якщо якісь питання перебувають на розгляді у КСУ, я думаю, ЦВК не зможе призначити вибори у цих округах до рішення суду».

Як раніше повідомляв ForUm, на цьому тижні ВР може призначити перевибори у проблемних округах.

Нагадаємо, уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради України в одномандатних округах, у яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

У результаті виборів до Верховної Ради України, які відбулися 28 жовтня 2012 року, обрано 445 народних депутатів.

5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234