Україна ініціює проведення загальноєвропейської олімпіади з історії для школярів. Про це у ході конференції, присвяченій співпраці України та Європейського Союзу у сфері вищої освіти, сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

«Україна висунула ініціативу проведення європейської міжнародної олімпіади з історії», - сказав він.

Він зазначив, що ця олімпіада повинна базуватися, насамперед, на принципах толерантності та поваги до історії країн-сусідів.

Крім того, Табачник повідомив, що на останній конференції міністрів освіти країн ЄС була підтримана ініціатива України про створення спільного простору європейської школи, і саме вона була покладена у базовий документ, необхідний для створення такого простору.

Табачник ще раз підкреслив високу роль взаємного обміну України з ЄС досягненнями та ініціативами у вищій освіті і зазначив, що Європа не раз підкреслювала високу якість освіти, яка отримується в українських вузах, передає «Українські новини».

На його думку, про це може свідчити великий відсоток учнів в українських вузах іноземців із європейських країн, а саме близько 4 тис. студентів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212