Всі умови для надання Кіпру першого траншу міжнародної фінансової допомоги виконані. Про це повідомив напередодні Європейський механізм фінансової стабільності (стабфонд зони євро).

Як передає «ИТАР-ТАСС», перший транш складе 2 млрд євро. Ці гроші будуть спрямовані на обслуговування держборгу Кіпру і бюджетну консолідацію.

У свою чергу, глава кіпрського Мінфіну Харіс Георгіадіс, який перебуває у Брюсселі, заявив, що уряд країни продовжує переговори з Росією про пом'якшення умов наданого республіці наприкінці 2011 року кредиту на суму у 2,5 млрд євро. Кіпр просить знизити ставку по кредиту до 2,5%, а також продовжити термін його погашення на два роки. Причому Нікосія хоче, щоб виплати проводилися у кілька етапів, а не у вигляді одноразового платежу.

Нагадаємо, наступний транш міжнародної допомоги у розмірі 1 млрд. євро буде виділено до кінця червня. Загальний обсяг програми міжнародної фінансової допомоги Кіпру становить 10 млрд. євро. Ці гроші надають МВФ і держави зони євро через європейський стабфонд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

436