Верховна Рада України може призначити вибори народних депутатів у проблемних округах.

Як передає кореспондент ForUm’y, про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов у ході Погоджувальної ради, запропонувавши внести до порядку денного цього пленарного тижня законопроект №2971.

«Законопроект стосується проведення повторних виборів народних депутатів Верховної Ради VII скликання на округах, де було неможливо порахувати голоси», - сказав він.

Крім того, Єфремов нагадав, що парламенту у пленарному режимі залишилося працювати 5 тижнів, і тому він наполягає на необхідності прийняття низки урядових законопроектів соціально-економічної спрямованості.

Нагадаємо, уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради України в одномандатних округах, у яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

Як раніше повідомляв ForUm, у результаті виборів до Верховної Ради України, які відбулися 28 жовтня 2012 року, обрані 445 народних депутатів.

5 листопада 2012 Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування у мажоритарних округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради у цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224