Щонайменше дві людини потерпіли внаслідок сильного вибуху на хімічному заводі американського постачальника промислових і медичних газів Airgas у штаті Західна Віргінія, повідомляє у ніч на вівторок телеканал 10TV з посиланням на місцеві ЗМІ.

За даними телеканалу, на підприємстві з невідомої причини вибухнули шість резервуарів з газом ацетилен, вибух викликав сильну пожежу. Двоє співробітників заводу були госпіталізовані з опіками рук та обличчя, однак, як повідомляється, їхньому життю ніщо не загрожує.

Щоб загасити загоряння, протипожежній службі знадобилося близько півгодини. З метою обережності було евакуйовано сусідні офісні будівлі. За інформацією ЗМІ, в даний час пожежу на заводі загасили. Причина вибуху ацетилену з'ясовується, повідомляє РІА «Новости».

Компанія Airgas є найбільшим у США постачальником різних спеціальних газів, які використовуються у промисловості та медицині, а також відповідного обладнання і засобів забезпечення безпеки.

Це вже друге велике НП на підприємствах хімічної промисловості США за останній час. У ніч на 17 квітня вибух прогримів на заводі добрив у Техасі. Тоді не менше 14 людей загинули, більше 200 отримали поранення. Збиток оцінюється приблизно у 100 мільйонів доларів. Причина події поки не названа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

466