Великобританія підтримує зусилля України у реалізації реформ, які дозволять підписати взаємовигідну Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі міністра закордонних справ України Леоніда Кожари з держсекретарем закордонних справ Великобританії Вільямом Хейгом, повідомляє прес-служба МЗС.

«Ми дійшли згоди, що політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС відкриють великі можливості як для України, так і для Євросоюзу, і зроблять важливий внесок для процвітання і безпеки їхніх громадян», - йдеться у заяві.

«Великобританія твердо переконана, що Україна належить до сім'ї європейських держав. У цьому контексті ми обговорили шляхи підтримки Великобританією зусиль України, спрямованих на реформи, зокрема, щодо зміцнення українських судових і законодавчих інституцій у відповідності з європейськими цінностями і практиками», - йдеться у документі.

Також у заяві сказано про наміри зробити третій саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі успішним.

У МЗС підкреслили, що Кожара та Хейг зустрілися у понеділок, 13 травня, у ході візиту глави українського МЗС до Великобританії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225