Призначення Радником Президента України - уповноваженим України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтина Єлісєєва спрямоване на посилення зовнішньополітичної складової інтеграційних процесів. Про це під час брифінгу сказав радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АПУ Андрій Гончарук, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Глава держави продовжує роботу щодо посилення цього напряму, щодо посилення нашої присутності, щодо посилення економічної складової у зовнішньополітичному напрямку, щодо посилення присутності на інтеграційних полях без географічної ідентифікації», - зазначив Гончарук.

Радник Президента наголосив, що укази про представника України у Світовій організації та про уповноваженого України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів продовжують процес посилення Президентом інституційної складової зовнішньої політики держави у питаннях співпраці зі світовою спільнотою.

«Мова йде, насамперед, про вдосконалення механізмів управління участі України у міжнародних інтеграційних процесах і використання більшою мірою можливостей, що відкриваються перед державою у рамках регіональних та глобальних економічних і торгових об'єднань», - зазначив Гончарук.

Єлісєєв зауважив, що серед його пріоритетів на новій посаді - активна реалізація стратегічного потенціалу України у зовнішній політиці.

«Наша зовнішня політика буде заряджена на результат, а не на процес. Наша зовнішня політика - і це була установка Президента - повинна бути рушійною силою реформаторських зусиль, здійснюваних Президентом і урядом України. Ми будемо прагнути більш активно реалізувати той стратегічний потенціал, яким володіє наша держава», - підкреслив Єлісєєв.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович призначив на посаду уповноваженого України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтина Єлісєєва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241