Колишній Президент України (1991-1994), голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук констатує, що у асамблеї немає повноважень аналізувати і оцінювати закони, прийняті Верховною Радою, у тому числі закону про всеукраїнський референдум.

«П'ять чи шість членів асамблеї звернулися до мене з пропозицією обговорити Конституційною асамблеєю закон про всеукраїнський референдум... Закон про референдум прийнятий, ми його не можемо скасувати. Це не наша компетенція... У положенні про Конституційну асамблею немає пункту про те, що асамблея аналізує прийняті Верховною Радою закони і дає їм оцінки і пояснення. Є один орган, який це робить, - Конституційний Суд. У нас таких повноважень немає, а деякі члени асамблеї вважають, що ми можемо все», - зазначив Кравчук.

За його словами, члени асамблеї мають право вносити на обговорення будь-які питання, однак рішення асамблея приймає винятково з тих питань, які входять до її компетенції, повідомляють «Українські новини».

«Я не можу заборонити обговорювати це питання, але яке рішення ми можемо прийняти? Що Верховна Рада прийняла неправильний закон?» - додав Кравчук.

Він також підкреслив, що робота в асамблеї ведеться відкрито і публічно, а на сайті кожен може публікувати свої ідеї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249