Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко прогнозує, що в 2013 році великі банки з іноземним капіталом продовжать роботу на українському ринку.

«Потрібно розуміти, що банки, які приходили до кризи, орієнтувалися на ринок іпотеки. Звичайно, оскільки не виправдалися прогнози у цьому сегменті, на сьогодні деякі з них йдуть з нашого ринку. Але це процес безперервний - одні приходять, інші йдуть», - стверджує експерт.

При цьому, за його словами, банки з іноземним капіталом, які зараз займаються роздрібним кредитуванням, прекрасно почуваються і нікуди не збираються йти з українського ринку. Серед них він виділив Idea Bank, банки «Траст», «Російський стандарт», Platinum Bank та інші.

«Щодо інформації, що деякі кіпрські та грецькі банки можуть покинути наш ринок, пов'язані, швидше, не з нашими особливостями, а з проблемами на Кіпрі та у Греції. У принципі, український фінансовий ринок мало чим відрізняється від будь-якого іншого європейського. Одні, коли сюди приходили до кризи, орієнтувалися на одне, зараз на інше. До слова, згортання діяльності будь-яких банків з іноземним капіталом найчастіше пов'язані з політикою материнських структур, які скорочують кількість дочок, а не з проблемами країн», - додав він.

Тому фінансист прогнозує оптимістичне майбутнє іноземного банківського капіталу в Україні. «Хто хотів - уже пішов. Можливо, будуть якісь перегруповування, злиття, але чистого відходу великих гравців не буде», - вважає експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266