Україна вивчає ситуацію щодо поширення нового коронавірусу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила на прес-конференції на тему «Стан та перспективи розвитку сімейної медицини» міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова.

Вона повідомила, що наступного тижня пройде асамблея ВООЗ, на якій будуть представлені останні дані про вірус, на підставі яких МОЗ зможе поінформувати українців про сформовану ситуацію.

При цьому, на думку Богатирьової, поки рано робити якісь висновки відносного нового вірусу. «Я думаю, всі аналогічні випадки зміни генетики вірусу вимагають спостережень, лабораторних досліджень і, без сумніву, коли є точні дані, тоді можна інформувати широкі верстви населення. Зараз Україна спостерігає і вивчає матеріали, щоб зробити необхідні дії», - зазначила голова МОЗ.

Нагадаємо, у світі зростає число хворих на новий коронавірус, який, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, при тісному контакті передається від людини до людини.

У неділю, 12 травня, стало відомо про двох людей, які заразилися у Франції, і стількох же у Саудівській Аравії. За даними ВООЗ, всього у світі було виявлено 34 випадки захворювання, 18 осіб не змогли побороти вірус і померли, із них 11 - у Саудівській Аравії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219