Сьогодні у пілотних регіонах, де проводиться медична реформа, не вистачає 6-7 тис. лікарів загальної практики (сімейних лікарів).

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила на прес-конференції на тему «Стан та перспективи розвитку сімейної медицини» міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова.

«Поточну потребу будемо задовольняти по максимуму в найближчі роки, це стосується як збільшення держзамовлення (у медичні вузи. - Ред.), так і перекваліфікації», - повідомила вона. При цьому, за словами міністра, примусової перекваліфікації лікарів в Україні не буде. «Перекваліфікувати будуть тих лікарів вузьких спеціальностей, які цього захочуть», - запевнила Богатирьова.

Вона нагадала, що підготовка лікарів загальної практики в нашій країні проводиться впродовж останніх десяти років. «Цього року ми збільшимо кількість сімейних лікарів - підготуємо і перепідготуємо - до 3,5 тис. осіб. До 2020 року кількість лікарів загальної практики повинна скласти 22-25 тис., до 30 тис. осіб», - розповіла міністр охорони здоров'я.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245